fitbike hometrainer

Hometrainer review: FitBike Ride 6 iPlus

Sporten is natuurlijk altijd een fijne en erg gezonde bezigheid. Veel mensen houden er van om lekker naar buiten te gaan op de fiets of wandelend om hun conditie op het goede peil te houden. Wanneer het een dag wat minder weer is en je even niet naar buiten wilt of kunt kan je natuurlijk ook overwegen om een hometrainer aan te schaffen. In dit review hebben we de FitBike Ride 6 iPlus eens nader bekeken. Wat is er nu fijn aan deze hometrainer? Of wat mist er nog? In deze review lees je het allemaal.

Geschikt voor intensief gebruik

Door dat de fitBike Ride 6 iPlus een goede en stevige fiets is, mag hij belast worden tot maar liefst 150 kilo. Dit is een stuk zwaarder dan reguliere hometrainers die vaak maar tot 100 of 120 kilo belasting aan kunnen. De aandrijving van de fitBike Ride 6 iPlus bestaat uit een vliegwiel van 10 kilo. Dit is ook een stuk zwaarder dan gemiddeld, over het algemeen bevatten hometrainers vliegwielen van rond de 6 kilo. Ondanks dat de fitBike Ride 6 iPlus een stuk zwaarder vliegwiel heeft, heeft hij wel een stille aandrijving. Dit alles maakt hem zeer geschikt voor intensief gebruik. Het installeren van de fitBike Ride 6 iPlus kan wat meer moeite kosten, omdat hij een zwaarder vliegwiel heeft en erg stabiel is hij wel wat zwaarder dan de gemiddelde hometrainer. De fitBike Ride 6 iPlus heeft een gewicht van 38 kilo en kan dan ook niet makkelijk verplaatst worden.

Ergonomische hometrainer

De fitBike Ride 6 iPlus is op meerdere plaatsen goed verstelbaar. Zowel het stuur als het zadel kan natuurlijk in hoogte versteld worden, maar de fitBike Ride 6 iPlus heeft ook een zadel wat naar voren en achteren verplaatst kan worden. Omdat de fitBike Ride 6 iPlus goed in te stellen is op je eigen lichaamsmaten, zorg je er altijd voor dat je in een ergonomische houding kan zitten en minder snel blessures op loopt. En zeg nou zelf wie wil er nu niet lekker ergonomisch pijnvrij fietsen.

Veel trainingsmogelijkheden

Er zitten erg veel verschillende traininsprogramma’s ingebouwd in de fitBike Ride 6 iPlus. Als je op deze hometrainer gaat fietsen dan kan je maar liefst uit 16 voorgeprogrammeerde programma’s kiezen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een hartslag programma om te trainen op vetverbranding of uithoudingsvermogen. Als je op deze hometrainer wilt gaan trainen op hartslag kan je gebruik maken van de sensoren die in het stuur zitten. Wat ook een mogelijkheid is bij deze hometrainer is om een hartslagmeter te gebruiken, zodat je altijd je hartslag in de gaten kan houden ook zonder het stuur vast te hoeven houden. Naast de 16 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s is er ook nog eens veel variatie mogelijk in de weerstand, welke ook op 16 verschillende niveaus ingesteld kan worden. De fitBike Ride 6 iPlus een heeft een mooi groot display waarop je tijdens je training veel informatie in de gaten kunt houden. Het display geeft onder andere de afstand, de snelheid, de verbande calorieen, de RPM en natuurlijk de hartslag weer.

Nog meer traininsmogelijkheden

Soms wordt het trainen op een hometrainer na een tijdje saai, ondanks dat je voor de tv kunt gaan zitten of een muziekje op kunt zetten. Door dat bij de fitBike Ride 6 iPlus een mogelijkheid is om hem aan een tablet te koppelen, hoeft je training nooit saai te worden. Via de iPlus module kan deze hometrainer via bluetooth verbonden worden met een tablet of smartphone. Door te werken met de bijbehorende app kan je nog veel meer trainingsprogramma’s uitvoeren. Als de hometrainer verbonden is wordt ook tijdens je rit automatisch de weerstand aangepast aan het programma wat je fietst. Als je dan bijvoorbeeld een berg op gaat neemt vanzelf de weerstand toe.

Zijn er ook nadelen?

Naast dat hij wat zwaarder is als de gemiddelde hometrainer is het grootste nadeel aan de fitBike Ride 6 de prijs. Omdat er meer functies op deze hometrainer zitten dan op een standaard hometrainer is hij natuurlijk wat duurder. Maar als je graag meer trainingsmogelijkheden wilt hebben en het lang vol wilt kunnen houden verdient de fitBike Ride 6 zich natuurlijk vanzelf terug.