Woning verkopen tips

Tips voor het verkopen van je woning

Heb je een andere woning gevonden, maar je bestaande huis nog steeds niet verkocht? Dan kun je, als de situatie lang aanhoudt financieel in de problemen raken. Je betaalt dan immers dubbele hypotheekkosten. En dat is niet alleen jammer van het geld, maar kan je ook daadwerkelijk in de problemen brengen. Gelukkig zijn er goede ‘trucs’ die je kunt toepassen om je woning sneller te verkopen. Hoe je dit slim en goed doordacht aanpakt, kun je in dit artikel lezen. We hebben de beste adviezen om je huis snel door te verkopen verzameld. Doe er je voordeel mee en zorg er ook voor dat je je woning snel kunt doorverkopen!

Een goede en logische vraagprijs is cruciaal

Een van de belangrijkste voorwaarden om op korte termijn je woning te verkopen, is zorgen voor een goede en marktconforme vraagprijs. Het beste kun je hiervoor een verkoopmakelaar inschakelen, om gezamenlijk een goede vraagprijs op te stellen. Makelaars weten nauwkeurig en precies hoe het ervoor staat met de gemiddelde huizenprijzen in je directe omgeving. Hierdoor kunnen ze op een doordachte manier een goede prijs vaststellen, die helpt om je huis zo snel mogelijk te kunnen verkopen. Wat hierbij kan helpen, is om een taxatierapport op te laten stellen. Hierin staat beargumenteerd weergeven wat de juiste waarde van je woning is en waar hem dat in zit. Komen er potentiële kopers op bezichtiging, dan kun je ze dit taxatierapport laten zien en zo goed beargumenteren waarom je een bepaalde koopsom voor je woning hebt vastgesteld. Slim is in elk geval om je woning qua vraagprijs niet te scherp in de markt te zetten. Daarmee schrik je geïnteresseerden al snel af en krijg je het deksel dus op de neus.

Zorg voor een opgeruimde en schone woning

Als er iets is wat potentiële kopers afschrikt, is het wel een woning die er slordig, onverzorgd en vies uitziet. Dwing jezelf daarom, als dwang al nodig is tenminste, om je huis goed op te ruimen en grondig schoon te maken wanneer er mensen op bezichtiging kopen. Je krijgt bij een bezichtiging van je woning geen tweede kans om een eerste indruk te maken, dus pak die kans met beide handen aan! Ruim speelgoed op, stop rondslingerende kleding in de wasmand of terug in de kledingkast, haal stof en spinnenwebben weg en stofzuig je woning grondig als er een bezichtiging op de agenda staat. De eerste klap is hier echt een daalder waard!

Kies voor een combinatie van online én offline promotie

Tegenwoordig is het onder de aandacht brengen van je te koop staande woning iets wat hoofdzakelijk online gebeurt. Veel mensen die hun huis willen verkopen, kiezen er (natuurlijk volkomen terecht) voor om hun vastgoed te promoten via websites als Funda, Huislijn.nl of Jaap.nl. Dat is prima, maar zeker niet het enige dat je kunt doen om jouw woning te promoten. Schakel een ervaren makelaar in, zodat je ook via andere kanalen, zoals via posters bij het makelaarskantoor of een billboard in je tuin, de aandacht van geïnteresseerde mensen kunt trekken!

Zorg voor professionele foto’s & maak een gave video van je woning &

Mensen die een woning willen kopen, laten vooral hun ogen ‘spreken’. Ze willen een ruim, mooi en goed onderhouden huis zien. Daarom is het van belang om als verkopende partij te zogen voor goede, professionele foto’s die diepte en ruimte laten zien. Er zijn tegenwoordig speciale fotografen die zich hebben toegelegd op het maken van foto’s voor makelaarskantoren. Zij weten precies hoe ze jouw te koop staande woning op de juiste manier kunne presenteren, zodat deze er aantrekkelijk, ruim en goed onderhouden uitziet. Doen dus!
Naast fotomateriaal onderscheid je je van de gemiddelde verkoper door een professional een mooie 3D-film van je woning te laten maken. Zo kan de koper goed zien hoe je huis eruit ziet en wat deze allemaal te bieden heeft. Dit kost je natuurlijk geld, maar levert onderaan de streep vaak winst op. Immers, je woning wordt een stuk sneller verkocht!