Wrist wraps tegen blessures

Wrist wraps gebruiken bij bepaalde sporten

Er wordt in deze moderne tijd veel gesport om gezonder te worden. Velen hebben een zittend beroep en gaan daarom naar een sportschool of trainen zelfstandig. Door te sporten in een sportschool heb je het voordeel dat je wordt begeleid, zodat je minder snel tegen blessures oploopt. Loop je namelijk een blessure op, dan kun je noodgedwongen een bepaalde periode niet sporten, waardoor je conditie weer snel zal afnemen. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Er ontstaan bij sporten vaak blessures in de polsen. Die kun je verminderen door wrist wraps te gebruiken. Door de wrist wraps stabiliseer je het polsgewricht, waardoor je hem beter recht kunt houden. Train je met zware gewichten, dan zal de pols niet zo snel door het gewicht naar achteren kunnen klappen met alle gevolgen die daarbij kunnen ontstaan.

Wrist wraps bij een krachtsporter

Wanneer je de sporttas van een krachtsporter bekijkt, zul je daar altijd wrist wraps in tegenkomen. Het is een van de belangrijke onderdelen die een krachtsporter zal gebruiken naast de halterriem. Wrist wraps zijn niet zomaar doeken die je om je polsen kunt binden, maar elastische banden die je tijdens het trainen met gewichten draagt ter ondersteuning van je polsen. De wrist wraps hebben een lus. Dit is gemakkelijk wanneer je de wrist wraps wilt omdoen. Aan de andere kant zijn ze voorzien van klitteband. Daarmee kun je de wrist wraps om je pols vastmaken. Wanneer er druk tijdens de oefeningen op je polsen komen te staan zijn wrist wraps onontbeerlijk. Daarbij kun je denken aan het bankdrukken of andere gewichtsoefeningen. Wees voorzichtig met je polsen, omdat deze bij krachtsporten er gevoelig zijn voor blessures.

Waarom ga je wrist wraps gebruiken?

Zodra je een sport beoefend waarbij je polsen belast worden, is het belangrijk dat je deze gaat beschermen. Wanneer je namelijk een blessure in je pols oploopt, zal dat vaak een langdurige kwestie zijn. Omdat je je polsen dagelijks moet kunnen gebruiken, niet alleen om te sporten, moet je extra voorzichtig zijn. Wanneer je voor een baas werkt, zal deze niet staan te juichen wanneer je thuis komt te zitten met een polsblessure. Is het een heftige blessure, dan zal je baas een ander in moeten schakelen om je werkzaamheden over te kunnen laten nemen. Dat zijn extra onkosten voor je baas. Wanneer dat eenmalig is, dan zal je baas er niet veel van zeggen, maar gebeurt het vaak, dan zal de baas daar maatregelen voor moeten nemen.

Het gebruik van wrist wraps

Het gebruik van wrist wraps heeft meerdere voordelen. De kans op een blessure wordt minder. Train je al langer, dan ga je tijdens de krachttraining automatisch steeds zwaardere gewichten gebruiken. Dat is begrijpelijk, maar je moet wel voorzorgen nemen om te voorkomen dat je beschadigingen aan je gewrichten oploopt. Dat kun je bereiken door wrist wraps te gebruiken. Wanneer je meerdere oefeningen herhaalt, zoals bij het bankdrukken is dat erg zwaar en zul je steeds meer moeite hebben om je polsen recht te houden. Je polsen zullen naar achteren kunnen klappen, waardoor je gemakkelijk beschadigingen op kunt lopen. Door het gebruik van wrist wraps bereik je ook dat er minder krachten verloren gaan, omdat je je polsen recht kunt houden bij drukbewegingen. Door het omklappen van je polsgewricht zullen er krachten verloren gaan.

Ook bij andere sporten zijn wrist wraps aan te bevelen. Denk hierbij maar eens aan tennissen waarbij bij iedere slag je pols de klap van de bal moet opvangen. Hierdoor zou je pols ook kunnen omklappen waardoor er beschadigingen ontstaan. Bescherm je dus tijdens het sporten als er een risico is voor blessures.